Tort cu ciocolata si fructe de padure

de alldaycooking in Torturi, 6 Dec 2011 | 5562 vizualizari

 

La multi ani celor care isi serbeaza onomastica astazi!

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 90 de grame ciocolata neagra
  • 30 gr ciocolata cu lapte
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt (10 gr)
  • Jeleu de fructe:
  • 500 gr fructe de padure (zmeura, mure, coacaze rosii si negre)
  • 4 linguri de fructoza
  • 10 gr gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata alba (Milka)
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 10 gr gelatina
  • 2 linguri fructoza
  • Decor:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • nuca de cocos razuita
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si fructe de padure:

Ciocolata neagra si ciocolata cu lapte le-am rupt bucatele si le-am pus impreuna cu laptele si untul la topit in cuptorul cu microunde (2 minute la putere maxima). Am omogenizat crema de ciocolata, am adaugat cacao, faina si praful de copt si am amestecat din nou. Aceasta compozitie am impartit-o in 2 jumatati si am copt 2 blaturi subtiri.

Fructele de padure le-am pus la fiert impreuna cu fructoza. Gelatina am pus-o la hidratat intr-o cescuta cu apa. Cand fructele au inceput sa fiarba, am luat de pe foc si am adaugat gelatina hidratata si am amestecat bine. Am lasat sa se raceasca jeleul de fructe.

Pentru crema de ciocolata am topit ciocolata in 100 de grame de smantana in cuptorul cu microunde (1 minut la putere maxima). Gelatina am hidratat-o in 50 ml de apa si am adaugat-o la ciocolata topita, apoi am mixat pentru omogenizare. Restul de smantana am batut-o cu 2 linguri de fructoza pentru a obtine frisca. Cand crema de ciocolata a fost rece, am adaugat frisca batuta si am amestecat cu grija pentru a obtine o crema aerata.

Asamblarea tortului: intr-o tava rotunda (cea in care au fost coapte blaturile) am pus folie alimentara, apoi 1/2 din jeleul de fructe, apoi 1/2 din crema de ciocolata, un blat, restul de jeleu de fructe, restul de crema de ciocolata si al doilea blat. Am lasat tortul peste noapte in frigider. A doua zi am rasturnat tortul pe un platou si l-am ornat cu frisca, am presarat nuca de cocos razuita si cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

alldaycooking 1

07.12.2011, 14:58

Gaby_d, mi-ai facut o mare bucurie cu comentariul tau! Voi faceti niste torturi absolut superbe, pe cand eu din timp in timp reusesc sa fac cate ceva mai interesent.

alldaycooking 1

07.12.2011, 14:59

Lilik, Diana ma bucur ca va place!

elena1988 1

12.12.2011, 12:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ruladă şi cremă de brânză